Trip to Penang – part 2

Ok….  lepas pegi Queensbaymall memalam kan?

Lalu kami pun pulang ke hotel…. hahahahaa…. cam gempak je kan? so kami rest sebab sok plan beso…

so, 3rd day, kami pegi breakfast as usual…. then dok hotel kejap la… pastu kawan kami… MUJIBAN.. amik kami and kiteorg sume pegi Queensbaymall sekali lagi tapi kali ni utk SHOPPING!!!!!!!! Best siot…. byk gile kedai kat sana…. rambang mato den… sumo den nak…. jln punye jln punye jln……. ade plak Doraemon buat roadshow…. uih… bapok besar patong doraemon itu……. pastu ade nobita, ade sizuka, ade giant ade suniyo…. ade plak patong doraemon kecik jln tekedek kedek!!!!!!!!1

sempat jugak la aku beli DVD doraemon kosong…. aku nk beli bag sebenornye…. laki aku tak kasik… 😦

kami kat sana sampai mlm la lebihkurang pukul 8 mcm tu…. then kami bertolak dari situ pegi batu ferenggi….. nak beli adiah sket2… jln punye jln…. sampai la mlm….. pegi makan… balik otel….

4th day… last skali.. tak sempat nak breakfast…. sume bgn lambat… hehehe… so, kami packing2…. terus check out…. pegi airport lepak la kat sana…. makan skali ke…. lagi senang….

kami dah ade kat airpot pkl 2…. actually flight pkl 6…. so, tunggu je la ketebang tu…. naik MAS lagi…. pastu pkl 3 ke pkl 4 mcm waktu nak boarding tu…. screen tu kata flight cancel…. aik… makcik suda panas……. MAS ni… bukan AirAsia…. pastu laki aku pung pegi la kaunter tanye pehal… org kaunter ckp, soh pegi kaunter check in…. kami pung ikut la….

alasan dierg kalau secara rasmi… “MASALAH TEKNIKAL”…. hangguk kamu.. padahal bro tu dah telepas ckp yg sebenornye tuko kapal beso… aku tanye laaa… xde flight awal ke… dia kata xde….. flight konpem pkl 7.30 PM…. aku pung… ala… xde beza pung 6.45 ngan 7.30…. so… aku kata ok laaa… ok laaa….. padahal ati dah panas….

maka kami pung sambung la rehat kat kopi bean… hehehee….. yg paling tak shiok skali….. pkl 6.00 nak boarding tu…. tepampang beso2 kat screen… flight pkl 730 tu…. DELAY!!!!!!! aku ulang lagi skali…. DELAY!!!!!!!!! jap… aku besokan tulisan ni….. kan tak nampak…. DELAYED……… lagi la panas ati aku…..

flight tu kompem pkl 845 PM…. so aku mmg dah berasap….. pastu kami check in jgk la… pasal dah malas nak menempek kat kopi bean tu…. dah 6 jam kat situ… dok dlm…. ramai gila yg aku nengok muka bengis semacam…. panas ah tu…. aku lagi rasa nak belasah je mamat yg jaga pintu tu…. nasi baik la laki aku ade.. kalau tak aku sound je…

sesungguhnye korang sume… kalau nak naik MAS lagi pasni… pikior la elok…. sebab aku compare perkhidmatan MAS ngan Air asia…. stakat dlm ketebang je bagus.. yg lain teruk… tak payoh le… kompem makcik xmo naik MAS lagi… walaupun Airasia tu teruk sket… pasal sume org expect air asia punye flight mesti ade delay…. tapi kalau ikutkan.. aku puas ati.. nama pun tambang murah kan?

kalau mcm ni la MAS treat utk local flight…. double standard…. hmmm…. len kali… amik Airasia je la… murah pun murah…. tak sakit ati… sbb mmg dah tau dh… takmo naik MAS… takmo!!!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: