A Lala Land Week…

Minggu ni byk benda berlaku… Seminggu yg penuh dengan color.. macam macam kaler… kaler biru.. kaler hijau.. kaler kuning…. sume kaler ade…

not much on monday… selasa pegi med check up… rabu yg byk keje… khamis yg bosan… jumaat yg exited… sabtu yg sangat tensen…

aku berbuka dengan family aku few days before… a few times…. and 1 day, abang aku hantar aku balik ke rumah… alang2 dah umah dkat2 kan… lepas berbuka dia anta la aku balik… aku cakap ngan dia yg aku nak sambung stadi.. and actually im seriously eager to continue study…

aku nak study TESL…aku nak sangat jadi cikgu… but the issue here… im not in teaching league.. aku tak mengajar… jadi aku akan bazirkan masa aku  study to get those paper and then spend another 1-2 years to find job as teacher…  aku takleh nak menfaatkan paper yg aku ade…

nak amik pro cert? nope.. work nature aku skrg ni takde pape yg membolehkan aku amik any pro cert… waste time lagi… sekarang aku in admin / management… aku nak study ape? DBA? its all paper base.. i cant study only on paper base..

memikirkan pasal ni… aku jadi totally down within second… ape yg abg aku ckp tu betui jgk…takkan aku nak bazirkan masa aku 5 to 7 years… itu yg pertama….

aku nak sangat sambung study… actually a rephase balik ayat tu… aku nak sangat jadik cikgu… tu sebab aku nak kena stadi….

aku plak dah seminggu looking forward to bukak pose kat bagan lalang… tak tecapai jgk ari ni… lagi la aku tensen…. mmg tensen gile…

skrg ni aku kalau dengar org nak sambung stadi je… aku jadik touching semacam… bleh nangis siot…. series…. aku nak sgt sambung stadi.. dalam hidup aku ni sebenarnye org tgk aku mcm tinggal dlm lala land… but actually byk bende yg aku nak aku tak xdpt… samada…. org ckp tak boleh… jgn buat… bukan skarang….. aku takleh nak buat pilihan aku sendri walaupun aku rasa aku mampu nak buat pilihan sendri….

raya? aku dah takde mood langsung nak raya… raya la kat mane pun… same je… kalau aku ckp A, ade org lain ckp B… last2 aku yg sakit hati…. lagi aku ckp… lagi aku lost… so aku just ikut je la… selama ni pun aku ikut je… so what’s the different is it?

btw, this ramadhan is so not happening…. im just…. im not sure….

enough said…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: