Trip to Penang – part 2

Ok….  lepas pegi Queensbaymall memalam kan?

Lalu kami pun pulang ke hotel…. hahahahaa…. cam gempak je kan? so kami rest sebab sok plan beso…

so, 3rd day, kami pegi breakfast as usual…. then dok hotel kejap la… pastu kawan kami… MUJIBAN.. amik kami and kiteorg sume pegi Queensbaymall sekali lagi tapi kali ni utk SHOPPING!!!!!!!! Best siot…. byk gile kedai kat sana…. rambang mato den… sumo den nak…. jln punye jln punye jln……. ade plak Doraemon buat roadshow…. uih… bapok besar patong doraemon itu……. pastu ade nobita, ade sizuka, ade giant ade suniyo…. ade plak patong doraemon kecik jln tekedek kedek!!!!!!!!1

sempat jugak la aku beli DVD doraemon kosong…. aku nk beli bag sebenornye…. laki aku tak kasik… 😦

kami kat sana sampai mlm la lebihkurang pukul 8 mcm tu…. then kami bertolak dari situ pegi batu ferenggi….. nak beli adiah sket2… jln punye jln…. sampai la mlm….. pegi makan… balik otel….

4th day… last skali.. tak sempat nak breakfast…. sume bgn lambat… hehehe… so, kami packing2…. terus check out…. pegi airport lepak la kat sana…. makan skali ke…. lagi senang….

kami dah ade kat airpot pkl 2…. actually flight pkl 6…. so, tunggu je la ketebang tu…. naik MAS lagi…. pastu pkl 3 ke pkl 4 mcm waktu nak boarding tu…. screen tu kata flight cancel…. aik… makcik suda panas……. MAS ni… bukan AirAsia…. pastu laki aku pung pegi la kaunter tanye pehal… org kaunter ckp, soh pegi kaunter check in…. kami pung ikut la….

alasan dierg kalau secara rasmi… “MASALAH TEKNIKAL”…. hangguk kamu.. padahal bro tu dah telepas ckp yg sebenornye tuko kapal beso… aku tanye laaa… xde flight awal ke… dia kata xde….. flight konpem pkl 7.30 PM…. aku pung… ala… xde beza pung 6.45 ngan 7.30…. so… aku kata ok laaa… ok laaa….. padahal ati dah panas….

maka kami pung sambung la rehat kat kopi bean… hehehee….. yg paling tak shiok skali….. pkl 6.00 nak boarding tu…. tepampang beso2 kat screen… flight pkl 730 tu…. DELAY!!!!!!! aku ulang lagi skali…. DELAY!!!!!!!!! jap… aku besokan tulisan ni….. kan tak nampak…. DELAYED……… lagi la panas ati aku…..

flight tu kompem pkl 845 PM…. so aku mmg dah berasap….. pastu kami check in jgk la… pasal dah malas nak menempek kat kopi bean tu…. dah 6 jam kat situ… dok dlm…. ramai gila yg aku nengok muka bengis semacam…. panas ah tu…. aku lagi rasa nak belasah je mamat yg jaga pintu tu…. nasi baik la laki aku ade.. kalau tak aku sound je…

sesungguhnye korang sume… kalau nak naik MAS lagi pasni… pikior la elok…. sebab aku compare perkhidmatan MAS ngan Air asia…. stakat dlm ketebang je bagus.. yg lain teruk… tak payoh le… kompem makcik xmo naik MAS lagi… walaupun Airasia tu teruk sket… pasal sume org expect air asia punye flight mesti ade delay…. tapi kalau ikutkan.. aku puas ati.. nama pun tambang murah kan?

kalau mcm ni la MAS treat utk local flight…. double standard…. hmmm…. len kali… amik Airasia je la… murah pun murah…. tak sakit ati… sbb mmg dah tau dh… takmo naik MAS… takmo!!!!!

Advertisements

Leave a comment »

Trip to Penang – Part 1

haha… coming back from penang….time to story story… hahahhaha…

ok… 1st day… kami dari KLIA.. actually this is my 1st time naik MAS. Biasanya naik Air Asia je… pasal murah kan? mane la tau tahun ni rezeki lebih sket and plus MAS plak tgh buat promotion mcm Air Asia, so, just grab the oppurtunity to naik MAS la… nak naik ikut normal price… tak mampu machik…

about 9 ++ me and my husband arrived at KLIA.. check in luggage bla bla bla…. dah nak pkl 10… So, i feel so damn hungry (as usual) , lagi lagi plak early in the morning…. so both of us agreed to breakfast at McD… yumm….

then, after that, kami terus check in la… pasal dah lewat sket… terlebih tske time for breakfast… haha… BTW, lupa nak ckp… 1 week or 2 weeks before MAS ade hantar massage thru my hp say that my flight will be a littlel bit early than it suppose to be…. but its ok la… since its not delayed….  kalau delayed, baik naik Air Asia….

ok… now arrived at penang…… its been awhile since last year on June… masa tu kami hanimoon…. hehehhehe… Pasal tak puas jalan la kami balik ke Penang balik… still stay at the same hotel… Gurney Hotel And Resident. Hotel ni mmg best, kalau tak, takkan la kami pegi hotel yg sama for another year… hehhehehe….

After check in…. masuk bilik… uih…. best…. as usual la… hehehehhehe…. jgn dok pikior yg bukan2…. and then petang tu kami pegi Gurney Plaza untuk nengok wayang… The day the earth stood still…. ok la…. just so so la story dia… not really interesting… then kami just releks for the rest of the day…

2nd day… after breakfast… both of us decided to go for SPA… Spa? errr…. aku pung tak penah nak pegi spa… but just give it a try…. menarik tertarik ko mmg the bomb…  hahahahhahaa….. mane tak menarik…. RM 260 for both of us.. alaaa… skali skala…. ok laaaaaa….. and then after spa… kami balik bilik jap… rehat… then malam kang kawan kami amik kami…. Dine out… then go to Queensbay…. lepak2 jap…. sonok jugak… sebab tepi laut kan…. really amazing laaa… sure have to go…

hm…..

to be continue…..

Leave a comment »

Mak… nak kek kaweennnnn….

Sabtu lepas bespren aku betunang…. bulam 6 tahun depan dia nak kawen lak… sama bulan ngan aku… hehehehe… i never imagine this engagement party would be so… should i say… chaotic!!!….

Tu yg bess…. 

And some other thing to promote here… heheheh… ni ade la sket contoh contoh make up…. org yg make up kawan baik aku ni.. dlu dia make up aku masa kawwen…. lawa…. then… sape sape yg nak amik dia make up untuk diri korang… boleh la PM PM… calling calling… msg msg saya….. the price is so reasonable….VERY VERY REASONABLE!

Diba setelah abes make up

another Version!

So, agak agak kalau korang bekenan… bole la.. buat ape cara utk hubungi saya… sa sa sa….

callo…

Leave a comment »

New Beginning

Fuh… Its quite unsual things when i decided to start writing in a BLOG. Hmmm… quite a big step for me as i realise that alot of uncommon things happen every day in my life. And as for that, i would like to share things wit my family, my friends, my new friends, my boss, my boss-to-be, my bla bla bla…

funny…

where did i get the idea of HIP HIP…. hahahahahha….. some inspiration of MADAGASCAR 2 i guess…. since i watched it a few weeks back, my sister’s like to call me “Gloria” as like the hippo… well… the hippo is cute…

That’s all for a start….

Well.. dont worry guys.. this blog will be in Dwi bahasa…. English and Malay… and also.. MANGLISH!!! hahahahah… hopefully i hope i spell it right…

Leave a comment »